Gökçe Düşünmek
Eski Türklerde “Gök” kelimesi ulu manasına gelirdi. Dolayısı ile “Gök Tengri”, “Gök Han” ulu tanrı ve ulu hakan manasına gelir. Gökçe olmak ise ulu olmak demektir, yüce olmak demektir. Gökçe düşünmek; her meselenin kökünü bilmek, bilmeden bir yargıya varmaktan kaçınmaktır. O mesele ile ilgili başta millete daha sonra ise devlete kat’i suretle zarar vermeyecek bir söylem geliştirene değin kendi zihninde mesele ile meşgul olmaktır. Gökçe düşünmek bir siyasi yahut dini ideoloji kesinlikle değil, yalnız Türk topraklarında var olan entelektüel ve aydın bir düşünce tarzıdır. İnsan zihnini iyi bilir ve insan beyninin yenemediği tek güç olan kaosu ehlileştirmeyi de iyi bilir. Gökçe düşünenler kendilerine zalim ve haince davranılsa bile onu affetmeyi bilir. Lakin bunun cezasını yine düşünceleri gibi Gökçe kesmeyi de ihmal etmez. Gökçe düşünenler tüm fikir ehillerince herkesin penceresinden bakabilen ve herkesi anlayabilen kimseler olarak bilinir. Bir Gökçe kaç yaşında olursa olsun her daim üç bin yaşında bir bilgenin olgunluğu, tavrını gösterir. Gökçeler hiçbir yenilikten korkmaz, öğrenir. Gökçe düşünen kimse Gökçe de konuşmalıdır.
Gökçe Konuşmak
Gökçe düşünenler elbette konuşacaklardır. Bu suretledir ki Gökçe düşünen Gökçeler sözleri ile ara bulan, ara bulamasa bile doğruluğu ile savaş bitiren kimselerdir. Gökçe konuşmanın ön koşulu kavga ve nefret dilinden uzak durmak ama kaçmamaktır. Bir Gökçe; usun aldığınca ve yüreğin yettiğince sakin ve yapıcı konuşmalar yapıp alçakca konuşulmaması gereken meseleleri sırf düşmanı altetmek uğruna ağzına almaz. Her mücadelesini hangi koşullarda olursa olsun alçakça değil, Gökçe verir. Sözleri bizzati göklerden gelmişcesine farklı açıları agah etmeli, konuşulması elzem lakin üstü örtülen meseleleri dillendirerek kadim korkakları rahatsız etmeli ama yine kendine sığınabileceğini de hissettirir. Tartışmalarda kesin yenilgiyi kabullenmekte zorlanmayıp kendine daha zekice yollar oluşturan kimse de gökçedir. Gökçeler düşünceleri ve sözleri ile girdikleri zeka harbinde hem kaçılacak hem de sığınılacak kimse olup kendisini de hem gök hem de yüce bilir. Gökçe düşünen, gökçe konuşan biri gökçe de yazmalıdır.
Gökçe Yazmak
Gökçe düşünen ve gökçe konuşan birinin elinin kalem tutmaması tabi ki mümkün değildir. Gökçelerin kaleme aldıkları yazılarında birincil hedefi gündeme getirilmemiş meseleleri en etkileyici ve eleştirel şekilde gündeme getirmektir. Meselesinin itibarını sürekli papağan vari bir şekilde tekrarlayarak düşürmez. Bilakis her birbirinden tamamen bağımsız noktalar koyarak onları birleştirdiğine eşsiz bir resmi tüm ahaline sunar. Her yazı bir kültür ve sanat abidesi olması gerekmesede estetik ve sanatsal değer taşıması amaca giden yolda gerekmektedir. Gökçe yazanların eleştiri anlayışı çağımız eleştiri anlayışından farklıdır. Gökçeler yazılarında kullandıkları üslup ile eleştirileri kimseye batmaz ve rahatsız etmez. Özellikle Gökçeler eleştiri yöneltilen kişinin yahut kurumun kendini sorgulamaya sevketmesi ve hak vermesi gayesi güdülerek gökçe metinler kaleme alır. Gökçeler ne türde yazarsa yazsın o türde daha önce yapılmamış işler dener ve temelini atar. Gökçe düşünen, gökçe konuşan ve gökçe yazan gökçe yayılmalıdır da.
Gökçe Yayılmak
Gökçelerin tek ve ulvi amacı yayılmak değildir. Ancak yayılmak istemeseler dahi yayılırlar. Çünkü gökçe sesler, sözler ve yazılar toplumun hem aklında hem de vicdanında kendilerine ait yere yerleşir. Yine de gökçeler amaçlarından biri olan yayılmak fiilini gerçekleştirirler. Farklı görüşlerde yayın yapan dergi, gazete ve kitle iletişim araçlarında gökçelerin yazı ve fikirlerinden mahrum edilmesi mümkün değildir. Her fikirin içinde gökçeler var ve oralarda yayılırlar. Asıl mesele yayılmak için çağa göre doğru aracı seçebilmektir. Çağa göre doğru aracı seçip, doğru üslup ile yayılmayı doğru şekilde tayin etmek gökçelerin özellikleri arasındadır. Bu yayılma hareketi ülkesindeki gökçelerin sayısını arttıracağı gibi devletinin gücüne de güç katacaktır.
Gökçe Medya
Gökçe Medya, Gökçe Düşünmek, Gökçe Konuşmak, Gökçe Yazmak ve Gökçe Yayılmak esaslarına uygun şekilde görsel, işitsel ve yazı alanlarında Türk milletine hizmet vericek bir kurum olarak yayın hayatına başlayacaktır. Gökçe Medya çatısı altında farklı görüşler ve farklı sanat dalları icra edilecektir. Asıl amaç olarak artık üç maymun miti ve kendine papağanı örnek alan kurumların dışında göklerdeki atalarımızdan aldığımız gücümüzle gökçe sanat ve kültür faaliyetleri ile atalarımıza olan vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız. Kağıdımız ve kalemimiz elimizden alınsa dahi milletimizi öksüz bırakmayacak her daim haykıracağız.
İlk yorum yapan siz olun